Terrasplanten

Abutilon

De abutilon staat bekend om zijn rijke bloei. De plant houdt van een warm klimaat en dus ook van veel water. De plant staat niet graag in de volle zon, en het liefst ook niet in de volle wind.

Dahlia

De Dahlia is uitermate geschikt om als terrasplant of als borderplant te gebruiken, en ze zijn er in heel veel kleuren. De plant heeft veel water nodig en staat graag op een beschutte plaats in de zon of in half schaduw. Verwijder de oude bloemen zodat de plant weer snel nieuwe kan aanmaken.

Skimmia

Deze winterharde plant staat bekend om zijn donker groene bladeren met prachtige rode bessen, en zijn zeer geliefd rond de kerstperiode. De plant is heel sterk en in de winter heeft hij doorgaans genoeg aan het regenwater wat er valt. In het voorjaar is het verstandig de plant in de schaduw te zetten, want in deze tijd is de zon te scherp voor de plant.

Stamroos

Zorgt ervoor dat de stamroos voldoende water heeft, zeker in het begin is dit er belangrijk. Jaarlijks 1-2 keer bijmesten kan zeker geen kwaad, dit geeft een extra boost voor de plant. Je kan de stamroos het best op een lichte plek zetten, en kan zowel in een pot als in de volle grond geplant worden. Als de bloemen uitgebloeid zijn is het verstandig deze bloemen eruit te halen, dit is bevorderlijk voor de plant.

Fuchsia

De Fuchsia staat het liefst niet in de felle zon, en uit de wind. De plant kan veel water hebben. Zodra de bloemen zijn uitgebloeid is het raadzaam deze eruit te halen zodat de plant weer nieuwe kan aanmaken.

Pandorea

De plant waarvan de bloemen naar de zoete geur van spekjes ruiken! Het is een klimplant, dus je kan er een paar extra lange stokken bijzetten zodat de plant erin kan klimmen. Zorg ervoor dat de plant genoeg water krijgt. De plant staat het liefst op een beschutte plaats in de zon of half in de schaduw.

Plumbago

De Plumbago staat bekend om zijn rijke bloei met hemelsblauwe bloemen. De plant staat graag op een beschutte plek in de volle zon. Ook krijgt hij graag veel water. Als je de uitgebloeide bloemen eruit haalt dan stimuleer je de plant om weer nieuwe bloemen te maken.

Mandevilla

De Mandevilla is een sterke terrasplant, houd van voldoende water zeker bij warm weer. Je kunt de plant het beste op een beschutte plaats neerzetten, en met extra stokken kunt u zelf een vorm maken waar de nieuwe scheuten van de plant in kunnen klimmen.

Tibouchina

De tibouchina staat bekend om zijn fluweel zachte bladeren en rijke bloei. Als je de uitgebloeide bloemen er regelmatig uithaalt dan zal de plant nog meer bloemen geven! Geef de plant genoeg water, zorg dat de grond niet uitdroogt. De plant kan veel licht hebben, maar staat het liefst wel uit de wind.

Gentiana

De Gentiana is een geweldige terrasplant die door zijn compacte groei ook heel geschikt is om op tafel te zetten. De bloemen gaan dicht als het donker wordt, en als het dan weer licht wordt gaan de bloemen weer open. De plant heeft niet heel veel water nodig maar zorg er wel voor dat de grond niet uitdroogt.